Fler och bättre tjänster med fiber

Fiber är otroligt snabbt. Ett normalt ADSL-modem i våra trakter kommer upp i hastigheter på i storleksordningen 5-10 megabit per sekund på en bra dag. Med fiber får du 100 mbit/sek som standard och du kan få hastigheter på upp till 1000 mbit/sek och mer i framtiden. Även om du inte är teknikkunnig så är sifforna talande. Hastigheten och stabiliteten öppnar upp både för helt nya tjänster och med det också ett större utbud av leverantörer. Många fiberanvändare får idag sin TV, sin telefon, sitt hemlarm och sitt bredband via fiberjacket och får genom det både tillgång till ett större och mer varierat utbud och får genom konkurrensen en högre kvalitet i tjänsterna till ett lägre pris än vad vi som saknar fiber får.

Telefoni – Med fiber får du en billig och väldigt stabil telefonlina. Du slipper problem med dålig täckning och störningar vid väderomslag, höststormar och nedfallna träd.

TV – med fiber får du ett bättre utbud än du har idag nästan oavsett vilken mottagare du använder. Med fiber får du tillgång till digital TV på riktigt med möjlighet att välja olika leverantörer. Tack vare hastigheten kan du också kolla på så kallade streamingtjänster som Netflix eller HBO med bästa kvalitet.

Bredband – med fiber får du snabbast möjliga uppkoppling med minsta möjliga störningar. Det gäller inte bara nöjessurfande vilket är nog så viktigt. Stabilt och säkert bredband ger dig säkerhet i att arbeta hemifrån uppkopplad mot företaget, att driva eget företag på landsbygden, att ha kontakt med myndigheter och företag så som elektronisk deklaration och internetbanker.

Hemlarm - oavsett om det är trygghetslarm för hemtjänsten eller villalarm förutsätter det att du kan lita på din uppkoppling. Hur tryggt är ett larm som inte alltid fungerar?